Kolonnekørsel

Det ser flot ud at køre på motorcykel i en gruppe, men det er ikke ufarligt. Derfor er det vigtigt, at alle har en fælles forståelse af, hvordan der skal køres . Og den sikreste fælles kørselsform er kolonnekørsel, når alle overholder dens mest elementære regler.  De vigtigste er:

Kør i zigzag formation under kørslen. Forrest i gruppen/kolonnen kører “turlederen”, som placerer sig nærmest vejens midte eller – som vist på illustrationen – tage forreste venstreposition i rækken.

Som tommelfingerregel skal afstanden mellem mcérne være cirka 15 meter.

(En god regel er, at du skal kunne se din bagvedkørende i sidespejlet!)

 

 

Er du ikke fortrolig med kolonnekørsel, så vælg en plads fremme i rækken. Og husk altid at holde din plads i kolonnen under kørsel. Får du lyst til at skifte plads, så gør det under en pause.

Bagerste kører – også kaldet “triken” – samler op og hjælper, hvis nogen får problemer. Ved vejkryds klapper man zigzagformationen sammen. Det sker ved at højremanden kører op på siden af venstremanden. Derved bliver det lettere for gruppen at komme i gang igen og komme samlet over krydset.

smalle veje trækker kolonnen sig sammen til at køre i enkelt-række, og det samme gælder også i skarpe sving, som vist på illustrationen her.